Afdrukken

Eindelijk konden we in 2022 (weliswaar met enkele aanpassingen) het wedstrijdprogramma weer opstarten voor de acrobatische sportgymnastiek. 

THOR neemt dit seizoen deel in het E-niveau met het junioren trio Lise, Sophie en Lindsey, het senioren trio Babet, Pien en Josje en het senioren duo Chayenne en Anouk, daarnaast neemt het junioren trio Elise, Freya en Roos deel in het D-niveau.

Dat iedereen er weer zin in had, bleek wel tijdens de Zuid Nederlandse kampioenschappen en tevens 1e plaatsingswedstrijd op 19 februari in Den Bosch.

 

De vier THOR-teams wisten al mooie oefeningen neer te zetten; dat resulteerde al direct in een 2e plaats voor Babet, Pien en Josje en twee 4e plaatsen; één voor het trio Lise, Sophie en Lindsey en één voor Chayenne en Anouk.

Elise, Freya en Roos hadden ondanks een nette oefening wat pech met de kopstand wat jammer genoeg veel aftrek opleverde waardoor ze genoegen moesten nemen met een 11e plaats.

 

Ook op de 2e plaatsingswedstrijd 19 maart in Zierikzee konden we genieten van mooie oefeningen van de THOR teams. Babet, Pien en Josje werden wederom 2e maar dit keer met een veel hogere eindscore. Lise, Sophie en Lindsey wisten zich nu wel op het podium te turnen en behaalden een mooie 3e plaats. Jammer genoeg ging het bij Chayenne en Anouk iets minder goed dan de eerste wedstrijd wat forse aftrek opleverden waardoor ze genoegen moesten nemen met een 12de plaats.

Elise, Freya en Roos lieten een nette oefening zien, die goed was voor een 8e plaats. Dankzij deze prestaties hebben alle teams voldaan aan de limiet voor de ½ finales in Grambergen op 21 en 22 mei.

 

Op 2 april vonden de Open Zeeuwse kampioenschappen plaats in Zierikzee. De stijgende lijn van de THOR team werd voortgezet en we konden weer genieten van hele mooie oefeningen. De dag kon voor Josje sowieso al niet stuk want die mocht haar verjaardag delen met de hele zaal en werd dan ook door iedereen toegezongen.

Alle inspanningen werden beloond want alle THOR-teams eindigden op het podium. 

Wij kijken zeer tevreden terug op deze drie wedstrijden en hopen dat we met één of meer teams kunnen deelnemen op 21 en/of 22 mei in Gramsbergen.

 

 

 Team                              Categorie        Zeeuws kampioenschap     Open Zeeuws kampioenschap

Lise-Sophie-Lindsey     E-junior                         1e                                               1e

Babet-Pien-Josje          E-senior                        1e                                               2e       

Chayenne-Anouk          E-senior                        3e                                               3e

Elise-Freya-Roos          D-junior                        1e                                                8e